DPA-Sign-A-Doc
DPA introduceert een nieuw elektronisch handtekenplatform
Om digitaal ondertekenen eenvoudiger en veiliger te maken, schakelt DPA over naar een nieuw, gebruiksvriendelijk elektronisch handtekenplatform.
Wat betekent dit voor u?
- Advocaten kunnen in RegSol en JustRestart binnenkort hun advocatenhandtekening gebruiken via itsme. Hiervoor is een eenmalige activatie nodig in het advocatenportaal. DPA en itsme zorgen voor een professionele advocatenhandtekening met het label als advocaat en zonder rijksregisternummer.
- Niet-advocaten (rechters, griffiers, burgers) kunnen met eID of itsme tekenen.
De advocatenkaart wordt niet langer gebruikt voor elektronische handtekeningen.
Met deze overstap wordt Sign-A-Doc geleidelijk uitgefaseerd. Meer informatie over de overgang naar het nieuwe platform volgt binnenkort.
Digitaal handtekenen met advocatenkaart
De advocatenkaart die uitgegeven werd na september 2020 is gelinkt aan een gekwalificeerd handtekeningcertificaat (QES-certificaat). Dankzij de nieuwe DPA-Sign-A-Doc applicatie, kunnen advocaten pdf-documenten van een rechtsgeldige digitale handtekening voorzien.
De handtekening waarmee ze dankzij deze applicatie pdf-documenten digitaal kunnen tekenen, heeft dezelfde juridische waarde als met een handtekening op papier (e-IDAS compliant, dus juridisch erkend op EU-niveau).
Wat zijn de eigenschappen van een digitale handtekening?
De handtekening waarmee u dankzij DPA-Sign-A-Doc pdf-documenten kan tekenen:
- is op unieke wijze aan de ondertekenaar verbonden;
- maakt het mogelijk de ondertekenaar te identificeren;
- laat toe elke wijziging van gegevens na het moment van ondertekening, op te sporen
Precies daarom kan deze digitale handtekening worden gebruikt als bewijs en hebben die documenten dezelfde juridische waarde als met een handtekening op papier (e-IDAS compliant, dus juridisch erkend op EU-niveau).